عبارت “تکنولوژی پزشکی” به طور گسترده برای پرداختن به طیف وسیعی از ابزارها استفاده می شود که می تواند متخصصان سلامت را قادر سازد تا با انجام تشخیص زودهنگام، کاهش عوارض، کاهش مدت بستری شدن در بیمارستان ،بهینه سازی درمان و/یا ارائه گزینه های کمتر تهاجمی، کیفیت زندگی بهتری را برای بیماران و جامعه فراهم کنند.
هوش مصنوعی (AI) اصطلاحی است که برای توصیف استفاده از رایانه و فناوری برای شبیهسازی رفتار هوشمند و تفکر انتقادی قابل مقایسه با یک انسان استفاده میشود. جان مک کارتی برای اولین بار در سال ۱۹۵۶ اصطلاح هوش مصنوعی را به عنوان علم و مهندسی ساخت ماشین های هوشمند توصیف کرد.
در حالی که قبل از عصر فناوری موبایل، فناوریهای پزشکی عمدتاً به عنوان ابزارهای پزشکی کلاسیک (مانند پروتز، استنت، ایمپلنت) شناخته میشدند، ظهور گوشیهای هوشمند، حسگرها،برنامه ها، در اندازه های بسیار کوچک و سیستمهای ارتباطی، پزشکی را با قابلیت هوش مصنوعی متحول کرده است.هوش مصنوعی فناوریهای پزشکی را متحول کرده است و میتوان آن را بهعنوان بخشی از علم کامپیوتر درک کرد که میتواند با مشکلات پیچیده با کاربردهای بسیاری در حوزههایی با حجم عظیم داده اما کاربرد کم مقابله کند.
فنآوریهای پزشکی هوشمند (یعنی مبتنی بر هوش مصنوعی) با اشتیاق عموم مردم مواجه شدهاند، تا حدی به این دلیل که یک مدل پزشکی کامل (پیشبینیکننده، پیشگیرانه، شخصیسازی شده، و مشارکتی) و در نتیجه استقلال بیمار را، به روشهایی که امکانپذیر نیست، ممکن میسازد؛برای مثال، گوشیهای هوشمند به ابزاری برای پر کردن و توزیع یک پرونده الکترونیکی سلامت شخصی، نظارت بر عملکردهای حیاتی با حسگرهای زیستی و کمک به دستیابی به انطباق درمانی بهینه تبدیل میشوند.